Kış hastalıkları ve Himalaya tuzu
29.10.2012 14:23Hava soğudu, yağışlar başladı, kış hastalıkları gündeme geldi…
Peki, kışın hasta olmak kader midir? Elbette hayır. Mevsimsel özelliklere dikkat etmek ve basit birkaç öneriye kulak vermekle kışı sağlıklı geçirmek mümkün. Virüs enfeksiyonları kış geldiğinde kendini göstermeye başlar. Grip bu hastalıkların en sık görülen formu. Yanı sıra nezle ve soğuk algınlığı da sıklaşır. Bu tip solunum yolu enfeksiyonları çok çabuk bulaştığı için salgına dönüşür. Ama Enfekslyon deyip geçmemek gerek. Hafif soğuk algınlığı bir yana, çok ağır solunum yetersizliği de baş gösterebilir. Söz gelimi virüs enfeksiyonu sonrası yüksek ateş, aşırı halsizlik, öksürük, kas ağrıları ve krampları, şiddetli baş ağrısı, nefes darlığı, hatta solunum yetersizliği görülebilir. Hatta bu tip enfeksiyonlar zatürre, bronşit ve menenjit gibi hastalıklara yol açabilir. Son derece tehlikeli sonuçlar doğurabilecek bu enfeksiyonların önlenmesi için bazı noktalara dikkat etmek gerek.
KIŞ HASTALIKILARINA KARŞI TEDBİRLİ OLMAK BU HASTALIKLARA ÇELME TAKMAK İÇİN
Aşıdan, beslenmeye düzenli egzersizden düzenli uykuya ve erken teşhis ve tedaviye birçok öneri vardır. Burada bizim esas aldığımız en, önemli husus Susuz ve Tuzsuz kalmamak hakkında önemli öneri ve uyarı olacaktır.
Kışın, yaz mevsimine oranla su tüketimi düşer. Ancak vücut için suyun gerekliği unutulmamalı ve yeterli sıvı tüketimine dikkat edilmelidir.
Kış aylarında insanlar daha az su tüketirler, oysa su susadıkça içilecek bir gıda değil insan vücudunun en temel gereksinimidir.
SUSADIYSANIZ BİLİNİZKİ İŞİŞTEN GEÇMİŞTİR. Susamak aslında vücuttaki ağrı sızı gibi bir semtom yani belirtidir. Her susadığınızda biliniz ki, beyin size uyarı veriyor demektir. Vücudunuzda susuz kalan ve susuzluktan dolayı ters giden bir şeyler oluyordur.
Kış aylarında vücudunuzu asla susuz bırakmayınız. Günlük içme suyunuzu tuzlu su ile yapmanız durumunda vücudunuz gerekli sıvıyı vücudunuzda uzun süre tutacak ve ihtiyaç olan yerlere dağıtacaktır. Özelikle kış başlangıçlarında tuzlu su kürünü asla ihmal etmemelisiniz.
Soğuk algınlıklarında Himalaya Banyo tuzu ile yapacağınız genel veya kısmi banyo ile kendinizi çok daha iyi hissedeceksiniz. Aynı zamanda tuz yastığı, tuzlu su gömleği gibi yöntemlerle rahat ve sağlıklı bir kış geçirebilirsiniz
Soğuk Algınlıklarında Himalaya Tuzu Kullanımı
-
Eğer ateşiniz yoksa ya da çok az ise, en az % 1′lik yoğunlukta tuzlu su banyosu yapın. (100 L. suya 1 Kg. Tuz) En fazla 20 dakika banyoda kalın.
-
Tuzlu su banyosu ile vücut ozmos yoluyla zehirli maddeleri dışarı atarken, sudanda enerji ve mineraller alır. Böylelikle vücudun savunma gücü artar.
-
Yüksek ateş durumunda tuzlu su ile ıslatılan bir bezle başa, koltuk altlarına, diz kapağının iç taraflarına ve karın bölgesine sararak ateşin düşmesini sağlayın.
-
Boğaz ağrılarında tuzlu su ile birkaç kez gargara yapın. Suyun yoğunluğu % 10 ve yukarısı olabilir. Ne kadar yüksek olursa o kadar etkili olur. Tuzlu su gargarasını günde birçok kez tekrarlamanızda yarar var. Ne kadar sık yaparsanız okadar çabuk etkisini gösterir. Tuzlu su bakterileri çekip alır, çoğalmasını engeller, ağzı arındırır.
-
Yüksek yoğunluktaki tuzlu su ile ıslatılmış bir bezi kuru bir havluyla birlikte boğazınıza ayrıca sarabilirsiniz.
-
Burun akmasına karşı, % 1 ile % 3′lük yoğunluktaki tuzlu su ile burnunuzu yıkayın.Günde birkaç kez tekrarlayın.
NOT: İlgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirterek besin destek ürünleriyle ilgili tanıtım yapılmamaktadır.